Google+ Followers

Followers

Thursday, August 22

Elak morning sickness dan kekal Bertenaga dengan Set Kehamilan/Mengandung Shaklee


" Sayang nampak sihat betul ya masa mengandung kali ini. Alah pagi2 pun, tapi masih kelihatan bertenaga. Tak macam mengandung dulu.."

" Pagi2 saya selalu muntah. Malah tak larat nak masak sebab tak tahan bau. Tapi Alhamdulillah lepas mencuba set Shaklee, saya rasa tetap bertenaga walaupun tengah sarat mengandung. Masalah gastrik saya pun dah tiada.."

--> Ini antara testimoni pengguna2 Shaklee yang mengambil set J ini. Jom lihat lebih lanjut:

Set hamil/ibu mengandung Shaklee terbahagi kepada dua :

1. Trimester 1: Vita Lea + Vit B complex + Vitamin C + Ostematrix
2. Trimester ke 2 dan 3: Vitamin2 di atas + Omega Guard

Tambahan supplement semasa mengandung: ESP


kesihatan ibu penting bagi kedua2 ibu dan anak yang dikandung

1. Vita-Lea

Multivitamin yang lengkat dengan zat besi, penting dalam pembentukkan sel sel darah merah.

Bagi ibu mengandung yang mengambil vita-lea ini, tak perlu la mengambil Tab ferrous fumarate atau obimin lagi.

Namun, perlu diingatkan bahawa kandungan zat besi (iron) dalam Vitalea ini adalah lebih rendah berbanding supplement seperti obimin atau iberet. Jadi jika anda mengalami anemia, amat penting untuk mendapatkan pandangan doktor masing2. Malah anda juga mungkin memerlukan injection bagi membetulkan level hemoglobin anda


2. Vitamin B-Complex

Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuk lah asid folic.

Asid folic dan B12 membantu pembentukkan sel sel darah merah di dalam badan .

Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400mcg.

3. Vitamin C Slow Release 500mg

Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.

Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C untuk meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

Buat masa ini, vitamin C slow release masih belum berada di pasaran, jadi pengambilan nya boleh digantikan dengan chewable vitamin C 100mg (sebanyak 5bj chew sehari)


4. Ostematrix / Kalsium

Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari, turut diperkaya dengan vitamin D dan magnesium

Kalsium bersama vitamin D penting bagi menguatkan dan pembentukkan tulang dan gigi bayi yang sihat.

Pengambilan kalsium juga boleh membantu mengurangkan sakit pinggang, sakit belakang , kebas kebas dan krem kaki (mengkarung)

5. Omega Guard

Makanan tambahan Shaklee yang mengandungi minyak ikan.

Satu hidangan omega guard mengandungi 1000mg asid lemak omega 3 yang termasuk didalamnya adalah DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata.

6. ESP (Energizing Soy Powder)

Umumnya, semua tahu bahawa protein amat penting untuk membina dan memperbaharui sel sel tisu, hormon dan enzim didalam tubuh.

Malah, ESP terbukti baik untuk wanita yang mengandung dan penyusuan anak. Bonus untuk ibu, dimana ia juga dpat membantu pembentukkan dan mencantikkan kuku, rambut dan kulit.

Semasa mengandung juga, Esp boleh memberi tenaga kepada ibu hamil , terutama yang mengalami morning sickness yang agak teruk.

Dalam masa yang sama ESP boleh memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT Penang/Island mengikut kawasan)


No comments: