Google+ Followers

Followers

Saturday, November 30

last call : vivix special promo nov 2013

Alhamdulilah..

Gembira rasanya dapat borak dengan sorang staff nurse hosp kelmarin c:


Katanya, ketika baru mengambil vivix, 4hari pertama agak ' menyeksakan' disebabkan healing crisis yang dialaminya.

Namun masuk hari ke 5 dan seterusnya, perubahan besar berlaku!

Sakit belakang makin berkurangan dan kini jarang2 sekali sakit kembali (hanya ketika terlalu lama berdiri atau salah posture).

Selain itu, rasa kebas dan cramping leg turut berkurangan.sakit bagai jarum yang dicucuk2 juga alhamdulillah tiada!

* staff ini menghidap masalah disk problem dan kencing manis with unilateral lung prolapsed

Hebat bukan? Alhamdulillah juga, semakin ramai yang mula mempercayai vivix.

Untuk yang pertama kali, mesti ramai berfikir panjang mendengar harga vivix rm380 sebotol!

Tetapi percayalah, tiada yang lebih gembira dan lebih berbaloi dengan mendapat kesihatan yang sihat!



Hubungi saya bagi maklumat lanjut dan , serta dapatkan tawaran harga paling istimewa hari ni!

- ID NO 854348 (Najmi Anuar)
- hp 010- 2325408
- emel fb intananuar0285@yahoo.com


** setiap suatu usaha yang kita buat mestilah disertakan bersama doa dan tawakal kepada Allah..insya allah c:

Friday, November 29

Set Super Detox Shaklee (Alfalfa Complex + DTX Complex + Garlic)



Sumber toksin ada di mana- mana. Bermula dalam badan kita sendiri, hinggalah ke persekitaran luar.

Sebab itulah pencemaran yang berlaku di persekitaran turut menjadi penyumbang kepada toksin yang beracun terkumpul di dalam badan.

Jadi bayangkan apa yang terjadi jika kita sering mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan dan bahan tambahan?

Tentu ia akan semakin parah, kerana ia semua boleh menjadi punca toksin!

Simptom berikut menunjukkan tubuh anda mungkin mempunyai toksin yang berlebihan:

- Jerawat/Kulit Kusam
- Selalu berasa lesu dan kurang bertenaga
- Sakit kepala berulang
- Rasa gatal dan emosi bercelaru
- Radang pada kulit
- Alahan atau Ekzema


Apa itu Set Shaklee Super Detox?

Ia adalah kombinasi hebat antara Alfalfa + DTX Complex + Garlic Shaklee.

Set ini dapat membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan untuk mengembalikan tubuh yang sihat.


Kebaikan Set Shaklee Super Detox:

1. Membantu menyingkirkan toksin berbahaya daripada badan

2. Membantu meningkatkan kesihatan hati

3. Meningkatkan seri wajah

4. Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan tubuh

Jadi, sekiranya pelbagai jenis supplement dan produk yang anda gunakan bagi tujuan tertentu masih belum berkesan: cuba fikirkan tentang DETOX!

Ini kerana, akibat pengumpulan toksin yang terlalu banyak di dalam badan, kesan yang sepatutnya dialami lambat atau mungkin sia2 kerana tidak gagal berfungsi yang sepatutnya.

Senang ayat, kenapa banyak vitamin kecantikan diambil tetapi kulit masih kusam?

Kenapa supplement kurus lama dicuba tetapi tiada kesan walau sedikit?

Kenapa pelbagai produk kesihatan digunakan tetapi badan masih lemah2 diserang penyakit?

Dengan set super detox, Insya Allah badan akan menjadi lebih sihat.

Kerana apabila toksin dibuang dari badan, badan menjadi lebih ringan + bertenaga dan kulit lebih bersih.

Ini disebabkan badan menjadi lebih mudah untuk menerima segala bentuk nutrisi yg baik nanti.

Badan sihat risiko penyakit berbahaya dikurangkan! c:

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT Penang/Island mengikut kawasan)

Tuesday, November 26

Kenapa ESP ESP HOT??

Kenapa ESP Hot? Semasa awal2 masuk Shaklee dulu, saya sendiri pun tak faham kenapa ramai orang berebut2 ESP.

Malah bila ESP habis di hampir semua branch dulu, memang kelam kabut!


APA ITU ESP?Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk.

ESP merupakan sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.

Ia berasakan tumbuh- tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan TERBUKTI SECARA KLINIKAL.

Bagaiman ESP bertindak :

1.ANTI AGING

2.PEMBEKAL TENAGA SEGERA TETAPI BERTERUSAN

3.MAKANAN SEL UNTUK KULIT CANTIK (Rahsia kulit gebu dan mulus)

4.MENGUATKAN STRUKTUR KOLAGEN.

- Rambut tidak mudah gugur kerana lebih kuat (juga lebih lebat)
- Kuku yang lebih kuat dan tidak mudah patah

5. UNTUK DAPATKAN BERAT BADAN IDEAL

6. SEBAGAI MILK BOOSTER

SIAPA YANG PERLUKAN ESP:

1. IBU HAMIL -memelihara dan menguatkan rahim

2. IBU BERPANTANG & MENYUSU- sebagai makanan pelengkap dan milk booster

3. MENGHILANGKAN PARUT – seperti parut jerawat

4. MERAWAT PIGMENTASI – masalah rambut, kedutan

5. AWET MUDA – menganjalkan kulit, lembapkan kulit

6. UNTUK KURUS-kawal selera makan

7. EKZEMA - Pengambilan secara berterusan boleh mengawal ekzema

8. PESAKIT SELEPAS PEMBEDAHAN - protein membantu proses penyembuhan luka

9. PESAKIT GASTRIK

Klik di sini untuk set2 ESP Shaklee



* kredit kepada k nadia khamis c:

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT Penang/Island mengikut kawasan)




Contoh Non- Healthy Diet (",)

Alhamdulillah, saya dapat berpindah ke Perak dalam masa terdekat ni.

Memang bersyukur sangat2 tapi kelam kabut lah jadinya. Hari ni terpaksa extend cuti sehari lepas balik Melaka, untuk kemas rumah.

Lepas hantar adik ke taska, perut dah berbunyi2 dah. Haha baru je nak diet


Ini lauk orang bujang kan? Yaa walaupun saya bergelar ibu anak 2, lauk ni masih jadi favrot saya.

Dari zaman belajar sampai bekerja lagi hehe Lepas balik kerja oncall mengantuk2 pun,pernah saya minta suami tolong masakkan.Tq daddy!

Best, memang sedap. Makan panas2. Minum sekali dengan 1 mug energy tea mix. Baru bersemangat nak packing kotak hehe

Lepas ni kene ambil lecithin n alfalfa juga. Mahu kembung perut ni satg. Silap2 garlic pun kena!

Chayok2..c;


Friday, November 22

15 Tips Murah Rezeki

Rezeki dikurniakan kepada hamba Nya melalui pelbagai cara;

Sama ada anak2, kesihatan tubuh,keluarga bahagia mahupun wang ringgit c:

Kali ini kita berkongsi ilmu daripada Ustazah Siti Nur Bahyah pula




Wednesday, November 20

Tips Murah Rezeki: Buat baik kepada Ibu Bapa


Suruhan berbakti serta berbuat baik dan mendoakan kepada ibubapa ini dinyatakan dengan jelas dalam Al-Quran:

17:23: Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah melainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibubapa. Jika salah seorang dari keduanya ataupun kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah kamu berkata kepada mereka (sebarang perkataan yang kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka, tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun)

17:24: Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): “Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil



Insya Allah c:

Tuesday, November 19

Cara Sihat Semasa Berpantang

Orang dulu2 berpantang dengan jamu.

Jadi tidak hairanlah jika ramai Ibu- Ibu yang sedang hamil mengalami masalah memilih jenis2 jamu yang bakal digunakan nanti.

Nasib baik dengan adanya nasihat orang2 tua yang lebih berpengalaman, pastinya masa berpantang kita menjadi menjadi lebih mudah.

Namun, kehadiran jamu yang perbagai jenis dan tiada kepastian kawalan produk amat2 membinbangkan.

Jadi, inilah antara sebabnya anda perlu berpantang dengan vitamin SHaklee.

Dengan vitamin Shaklee, bersama amalan bertungku, bertangas dan berurut, Insya Allah kesihatan akan cepat kembali pulih.. Amin c:

Kenapa Berpantang Penting:

1. Memulihkan organ peranakan supaya kembali subur dan memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.

2. Memulihkan luka luaran dan dalaman selepas bersalin.

3. Mengembalikan kecantikan tubuh badan seperti sebelum bersalin

4. Supaya dapat mengelakkan stres dan meroyan

Apa itu Set berpantang Shaklee?

Sebenarnya set berpantang shaklee tidak jauh berbeza daripada set hamil (mengandung)melainkan dari segi Omega Guard sahaja c:

1. VITA-LEA

Membekalkan 23 jenis vitamin
Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan
Menolong memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan
Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan

2. B COMPLEX

Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan

3. VITAMIN C

Anti Oksidan semulajadi, menguatkan imun sistem
Menjaga kesihatan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

4. ZINC COMPLEX

Percepatkan penyembuhan luka selepas bersalin
Mengurangkan keguguran rambut
Meningkatkan sistem imun, menolong penyembuhan dan masalah jeragat
Menyembuh daya seksual dan pertumbuhan organ

OPTIONAL: Amat2 dicadangkan mengambil bersama ESP Powder Shaklee +- Ostematrix

Mari lihat pula cara mereka yang berpantang sihat dengan vitamin shaklee:



Klik di sini untuk testimoni c:

Ibu Sihat, Anak cerdas. Dapatkan hanya yang terbaik dan selamat untuk diri anda dan yang tersayang!

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT Penang/Island mengikut kawasan)

Monday, November 18

HomeMade Butterprawn: made in Penang (",)

Kalau pernah baca entry saya tentang pavlova dulu, mesti anda perasan tentang ke mana perginya kuning telur tu semua kan?

Haha jadi, jangan buang ok. Kita boleh guna kuning telur tu untuk banyak resepi, antaranya Butterprawn ni hehe

homeMade Butterprawn mama hazim, bersama tauhu telur goreng

Bab2 makanan kami memang suka. Malah butterprawn ni antara favrot saya sejak belajar di UM dulu.

Malah sejak kawan baik saya Awien kenalkan gerai di lapangan Bangsar (kedai Cina, halal tu), hampir setiap bulan saya dan suami ke sana walaupun masing2 bekerja luar KL (Sg buluh & Penang)hehe

Dan antara perkara yang mengerikan adalah apabila 3-4 kedai pertama kami kunjungi kat Penang ni butterprawn nya amat aneh.

Sama ada ia menjadi udang salut telur atau Udang berTelur basah! Tension! Last2 saya google je resepi butterprawn ni.

Jangan risau, Insya Allah menjadi c:


Bahan- bahannya:

400gm udang dicuci + kunyit dan garam
Buttercup
4-6 biji kuning telur
2 sudu susu fresh milk/low fat milk
2-4bj bawang putih dicincang
2bj lada api dicincang
1/4 kiub ayam know (optional)
1 sudu gula
lada hitam digeser halus
Daun kari

Cara- cara membuat:

1. Panaskan minyak, goreng udang yang telah digaulkan bersama kunyit dan sedikit garam-->toskan

2. Goreng pula bawang putih bersama cili api

3. Ketika hampir garing masukkan daun kari dan angkat ke tepi asingkan

4. Dalam bekas, campurkan telur kuning + kiub ayam + susu segar + gula + lada hitam

5. Dengan kuali baru, cairkan 1/3 buttercup tunggu hingga berbuih

6. Bila buih hilang, tutupkan api dapur dan

7. Masukkan bancuhan tadi dalam kuali

8. Kacau dengan laju
(kelajuan maksimum ok nanti tak jadi halus pula)dengan garfu atau copstik

9. Angat dan letak atas tisu serap minyak (toskan cepat2 nanti lembab, tak garing)

10. Dalam pinggan udang tadi, gaulkan bersama bawang putih, cili api dan daun kari goreng tadi

11. Letakkan telur butter goreng tadi di atas udang dan SIAP!


Inilah menu kami malam ni, ratah sambil tengok tv hehe

Haha sebenarnya saya sendiri naik seram masa mula2 dapat resepi ni. Sejak tahu masak sendiri, ini baru kali ke 3 buat.

Sebab risau naik kolestrol yang sedia ada ni. Tak lupa, lecithin 3biji and alfalfa 4bj ye plez daddy! haha




Sunday, November 17

Tiada lagi PAVLOVA berperisa Cappucino..Tahniah MaMa Hazim! hehe

* entry Pavlova yang buat Jumaat lepas, baru publish hihi

Jom layan. Kali ni guna resepi irma di london pula. resepi asal kat sini ya c:

Dulu dah ada entry tentang perbalahan kuasa asal pavlova, dan juga tentang serba banyak TIPS2 pasal kek pavlova tu.

Kali ini kita terus ke resepi ya.

Bagi sesiapa pengguna oven Cornell letrik yang masih belum bercinta dengan oven dia,saya cadangkan guna je suhu api saya kat bawah ni.


Alhamdulillah, cantik pavlova nye. Luar garing, kaler light brown.

Dalam spongy, dan masak. Lebih penting, tiada lagi perisa cappucino macam pavlova hari tu! c:

Bahan-bahan :

4 biji putih telur(kuning tu jangan buang, boleh buat butterprawn tu he)
1/2 cawan gula kastor (resepi asal 1cawan)
1/2 sudu teh esen vanilla
1 sudu cuka masakan
1 sudu tepung jagung

Topping/hiasan :

1 cawan (250 ml ) non Diary whipping cream

1/2 sudu gula halus - pakai gula kastor balance tadi je atau tak perlu lagi bagus, sebab non diary memang asal dah manis
1/2 sudu teh esen vanilla


AMAT2 PENTING:

1. Betul2 gunakan putih telur sahaja

Bak kata Irma,kalau nak memudahkan kerja, gunakan telur yang disimpan dalam peti sejuk sebab telur yang sejuk, mudah untuk diasingkan antara kuning dan putih. Cuma bila nak digunakan, pastikan putih telur berada dalam suhu bilik. Jangan guna masa telur masih sejuk pula

2. Jangan ada sebarang kesan air atau minyak pada peralatan kek. Sebab pavlova ni sensitif. Tak percaya cuba la try hihi


Cara-cara :

1- Pukul putih telur menggunakan stand mixer (tengok je, jimat tenaga )sehingga adunan menjadi 'soft peak form'.

2- Kemudian,dengan kelajuan tinggi masukkan gula sudu demi sudu sambil terus putar adunan.Teruskan sampai bila pegang adunan di tangan tak terasa lagi gula yang belum hancur.

3- Bila adunan bertukar menjadi putih berkilat dan mengeluarkan tanduk = jadilah meringue anda.

4- Masukkan esen vanilla dan pukul lagi sampai sebati.

* Tanda meringue anda berjaya ialah bila diangkat adunan akan menghasilkan tanduk yang tajam dihujung.Tak perlu lah nak telangkup satu bekas adunan tu, terbalikkan je senduk kayu tu. nengok haa tak jatuh kan? Jadi ler tuh..

5- Masukkan tepung jagung dan cuka. Gaulkan menggunakan spatula atau senduk kayu.

6- Buatkan garisan bulat di atas kertas minyak(parchment paper). Gunalah tapak dulang kek ke. Saya guna tin Pedisure adik tu je hihi janji bersih c;

7- Bentukkan meringue mengikut bulatan yang kita lukis. Ada yang kata, pastikan bahagian tepi lebih tinggi dari tengah. Tak kisahlah, tapi kalau tinggi lagi best masa nak potong nanti kan

8- Sebelum step 1, panaskan oven pada suhu 150' C. Saya panaskan 15 minit lebih awal. Letakkan rak di tengah bahagian oven.

2- Masukkan adunan meringue. Dalam 15 minit, turunkan suhu kepada 120'C (Irma pakai 140C).

3- Masak sehingga warna meringue bertukar menjadi coklat muda. Bila dipegang terasa garing di luar dan lembut bahagian dalam.

4. Bila masak, tutup api dan biarkan pintu oven sedikit terbuka. Jangan keluarkan meringue terus dari oven. Tunggu sehingga sejuk.(saya biar je pintu tutup pun, susah nak menyendalnye)


*
Pavlova dimasak dengan api yang sederhana panas. Bila api terlalu panas, luarnya akan garing tapi dalam tak masak. Bila api tak cukup panas pun tak kena juga. Kang lama pulak nak masak. Takkan nak berkampung depan oven sampai 2 jam? :)

Untuk hiasan pula, sama macam pavlova hari tu:

1- Pukul non - diary whipping cream dalam bekas sehingga kental. Sebelum pukul tu, jangan lupa masukkan bekas dalam peti ais bahagian beku sekejap bagi cepat kembang dan kental

2- Bila whipping cream dah kental. Masukkan 1/2 sudu teh gula dan esen vanila

3- Sapu whipped cream tu dan hiaskan dengan buah2 masam. Kalau nak cantik, make sure buah tu beberapa warna ye hehe

Ada juga yang mengatakn whipped cream tu bila nak makan baru start deco.

Untuk itu, bolehlah masukkan whipped cream dalam plastik. Simpan dalam peti ais beku sekejap. Nanti bila nak deco baru keluarkan.

Siap!!! Jom nYum c:

p/s:

bancuhan kali ini, saya dapat 3biji pavlova sedang2 saiz gitu. Sebab no 3 tu tak muat oven, saya letak dulu dalam fridge sementara tunggu oven kosong.

Alhamdulillah sama2 menjadi. Cuak jugak tapi nya hehe




Sebab Mengapa Rezeki Susah Masuk dan 10 Amalan Murah Rezeki




Insya Allah..Apa pun, jom kita kerja kan solat Dhuha nanti ya c:

Terkejut tengok akaun bank. Duit tak silap masuk! c:

Alhamdulillah..

Memang agak terkejut dengan 4angka bonus cashback daripada Shaklee kali ini.(macam mana lah mereka yang dapat 5-6 angka tu ye, sure best gile haha)

First time juga terus bank in dalam akaun, selalu tiap2 bulan datang cek je ke rumah c:

Ye lah, dalam kekalutan tengah bulan sementara tunggu gaji masuk, cashback bonus dari Shaklee yang top-up poket kosong tiap- tiap bulan hehe

Apapun, kali ini mungkin rezeki anak2 juga, sebab diam tak diam saya baru perasan yang duit gaji bulan lepas langsung tak berusik!

Apapun, kiraan zakat dah terbayang. Insya Allah akan ditunaikan. Semoga bertambah berkat rezeki kami. Amin..


Jelas, memang Shaklee adalah yang terbaik!Kenapa?

Yang pertama mestilah sebab produk Shaklee adalah selamat, berkualiti, diluluskan KKM dan semestinya HALAL.

Yang kedua vitamin Shaklee adalah 100% dan natural

Yang ketiga anda boleh memilih sama ada untuk menjadi pengguna sahaja, ATAU mengambil tindakan lebih bijak dengan menjadi ahli Shaklee seumur hidup!

Berminat untuk menjadi ahli?

1. Secara percuma: dengan sebarang jumlah belian di mana jumlah point adalah melebihi 200uv (lebih kurang RM 650)

2. Berbayar: tanpa belian sebarang produk dengan yuran pendaftaran RM65 seumur hidup (pendaftaran secara manual (borang ahli) atau online )

Kenapa perlu menjadi ahli?

1. Untuk mereka yang memntingkan kesihatan (makan sendiri/ own consumable)


- kumpul point bagi mendapatkan RM cashback
- dapat berkongsi ilmu dan produk kesihatan bersama keluarga dan rakan2
- dapat membeli dengan harga yang lebih murah

2. Untuk mereka yang berminat menambahkan pendapatan (sampingan atau sepenuh masa)

Kumpulan kami adalah di bawah bimbingan leader2 Master dan pelbagai golongan sama ada profesional atau suri rumah.

Dengan menyertai kumpulan kami, anda akan mendapat:

Bimbingan dan sokongan berterusan daripada leader2 tentang produk, cara promosi (facebook/blog ect) dan pemasaran:


- perbincangan group di group2 facebook
- kelas2 secara perjumpaan santai di rumah atau branch Shaklee
- seminar intensive di hotel dan resort
- kelas online
- bimbingan berkumpulan atau individu melalui whatsapp/sms/mms/ panggilan

Dan tidak ketinggalan, Perkongsian ilmu aspek kerohanian dan keagamaan

Jangan risau. Shaklee bukanlah seperti MLM lain yang mementingkan rangkaian dan jualan.

Tiada point wajib bagi anda untuk satu2 bulan. Anda juga boleh menjadi master mendapat puluhan ribu RM sebulan walau tanpa seorang downline pun c:

Yang penting di Shaklee kami bukan memntingkan $$ semata- mata. Tetapi juga aspek ukhwah persaudaraan, kerohanian dan keagamaan. Insya Allah, kita sama2 membantu sama lain.

Setiap antara kami di sini adalah untuk berkongsi kehebatan Shaklee, supaya ramai lagi mereka di luar sana bukan sahaja sihat, malah dapat menjana ekonomi masing2.

Dan sekali lagi, Alhamdulillah c:

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT/ Penang Island mengikut kawasan)

Wednesday, November 13

Wajib Cuba: ESP Shaklee!



Yang mana satu untuk Anda?

1. ESP + Vit Bcomp + Vit c + Vit E = kulit cantik dan cerah

2. ESP + Alfalfa = Susu meriah (milk booster)

3. ESP + Ostematrix + Vit Bcomp = sakit kepala dan lenguh2 badan

4. ESP + Omega Guard = mengurangkan risiko bayi gugur dan pra matang

5. ESP + Vit C + Zink = percepat proses penyembuhan luka (lepas bersalin/pantang atau apa2 operation)

6. ESP + PepperMint Ginger = Atasi morning sickness ibu hamil

7. ESP + Family wellness set = Mengawal masalah kencing manis dan darah tinggi

8. ESP + Lecithin + Alfalfa = pelansing ibu selepas bersalin

9/ ESP + Vita Lea = orang yang sentiasa sibuk, skip meal dan gastrik

* Dapatkan resepi2 dan ais krim ESP di sini



Klik di sini untuk testimoni2 hebat lain. kredit Nadia Khamis c:

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT/ Penang Island mengikut kawasan)

Tuesday, November 12

Favrot en. Daddy: Ayam Masak Lemak

Ok lah. Walaupun hari ni postcall, disebabkan daddy punya pasal jadi saya turun juga ke dapur c;

Cuma macam biasa, jam 12tghr masa beritahu hubby dah sampai rumah, dia suruh saya tidur dulu sebelum ambil anak.

Tido? Haha ini memang perkara paling best, tapi hari ini malas pulak. Excited nak memasak, dapat makan malam sama2 dengan suami dan 2orang baby noti tu! yeayy!! c:


* Ini resepi orang negeri, mak saya ambil daripada kawannya dulu. Memang tak pakai bawang pun. (Diulangi, jangan derhaka pula ye letak bawang nanti hehe)

Bahan- Bahan:

1/4 ekor ayam dipotong kecil (ayam kampung lagi pergh)
4 batang serai
10-20 bj lada api hijau
(siapa nak pedas lagi sila tambah angka sendiri ya)
1 bj lada besar merah
2inci kunyit hidup
6 helai daun limau purut/daun kunyit
1 asam keping
(siapa tak nak masam abaikan)
1/2 biji kelapa parut segar (perah dengan garam sikit untuk ambil santan)

Cara2 masak:

1. Tumbuk lumat cili api dan kunyit hidup

2. Siat daun limau purut dan ketuk/titik hujung batang serai

3. Didihkan ayam bersama separas air dalam periuk

4. Kemudian masukkan bahan yang telah ditumbuk tadi bersama daun limau (atau daun kunyit) dan serai

5. Masukkan kentang (anak2 suka ni hehe), diikuti santan

6. letak sedikit garam dan asam keping

7. Gode gode dan gode masakan anda. Pendek kata kacau lah sampai siap (" ,)

*JANGAN sekali- kali tinggalkan masakan bersantan macam tu je ya. Nanti pecah minyak- Tak sedap ler nanti. Tak cantik jugak haha


Ok zzzzZ..hurm.. c:





Peranan Vitamin C dalam Menghalang Penyakit

Bagaimana Vitamin C membantu MEMBUNUH virus dan MENGHALANG penyakit?


Artikel menarik untuk dikongsi c:

Pakar Vitamin C , Dr. Thomas Levy berkata, “vitamin C is referred to as an antioxidant that donates or gives up its electrons.

On the other hand, a toxin, infection or anything that causes a medical symptom in the body is a result of oxidative stress or due to a lack of electrons.”

Jadi, ianya agak simple: jika badan kekurangan elektron, kita akan sakit!

Dan bagaimana pula tentang diet yang sihat @ healthy diet?

"This is the easiest way to understand why a healthy diet – rich in fruits and vegetables (loaded with vitamin C) – does help us to literally prevent disease.

Eating enough vitamin C, antioxidant-rich foods make it virtually impossible for our body to experience cellular inflammation.

And, remember, inflammation is an essential component to just about every chronic, degenerative disease – including cancer. (Vitamin C has been shown to help detoxify lead, kill cancer cells plus much more)"

* Klik di sini untuk kepentingan vitamin C
* Klik pula di sini tentang perokok dan vitamin C

Menurut kajian Linus Pauling Institute pula, terapi vitamin C therapy telah menunjukkan keputusan memberansangkan dalam menghalang, malah memabantu pulih keadaan kesihatan kritikal seperti kanser:

"Generally speaking, the Linus Pauling Institute recommends that healthy men and women eat “at least five servings of fruits and vegetables daily” – which provides about 200 mg of vitamin C. Obviously, if you suffer from any chronic disease, greater amounts may be required and not just orally."

Naturally, diseases like cancer and heart disease require much larger quantities. But, the main point is that health problems like, cancer, coronary heart disease, diabetes, gout, high blood pressure and stroke can all be treated with vitamin C therapy.

Apa pula tentang penyakit skurvi?

Kajian telah menunjukkan bahawa hanya dengan 10mg vitamin C sehari dapat mengelakkan bahaya dari skurvy!

source:di sini

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT/ Penang Island mengikut kawasan)



Khasiat Alfalfa Untuk Kesihatan

Alfalfa merupakan tanaman yang berbagai manfaat kesihatan. Jadi tidak hairan ALFALFA dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan c:

Sedikit info tentang alfalfa ini:

- Tanaman ini dapat tumbuh sampai satu meter dan memiliki bunga kecil berwarna ungu

- Tanaman alfalfa memiliki sistem akar sangat dalam hingga mencapai sekitar 4,5 meter.

*Sistem akar yang dalam membuat alfalfa dapat menyerap mineral yang tidak biasa ditemukan di permukaan tanah.

- Di kalangan orang Arab, tanaman ini sangat istimewa sehingga dikenali sebagai ayah dari tanaman.

- Telah digunakan sebagai ubat herba sejak berabad-abad dalam perubatan tradisional Cina dan ayurveda.

- Ramai yang beranggapan alfalfa hanya untuk wanita: SALAH! Ianya sangat bagus dan sesuai untuk lelaki dan wanita.

Bagaimana Alfalfa bermanfaat kepada kesihatan? Kerana Alfalfa kaya dengan mineral,

# kalsium
# magnesium,
# fosfor
# kalium
# besi
# vitamin B, C, E, dan K.
# protein


Banyak betul kan khasiat alfalfa> Paling mudah, Alfalfa juga termasuk dalam Set Super Detox (alfalfa + DTX + Garlic) !


Jadi, memang alfalfa ini begitu istimewa kerana kebaikannya. Malah Berbaloi! c:

* Alfalfa tidak sesuai untuk pesakit SLE

Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT/ Penang Island mengikut kawasan)

Thursday, November 7

Kuih satu rm0.40, beli lima cuma RM2.00 je! murah??

Semalam oncall. Last hantar patient ke Penang GH 6 pagi, selesai semua dalam pukul 9pg.

Haha yeayy!! walaupun dah ter 'over time', tapi sebab dah setel boleh lah p makan pagi.

Kami berhenti kejap di Gelugor. Makan roti canai. Ok lah sebab melayu yang buat. Asyik makan mamak je kan sebelum ni.

Tapi roti kosong 3 roti telur bawang 1: harga nya lebih murah daripada air kami semua.

Teringat kalau zaman belajar dulu, memang makan je pun beli..Minum tapau air sendiri lah hehe

Lepas makan, tapau nasi lemak (nampak macam sedap, sebab ada pelannggan yang makan sana sampai 2 bungkus terus hehe) dengan kuih 2ketul.

Harga? Haha saya ambil 2, sorang kawan tu ambil 5. Sebab beli satu kuih 40sen, tapi kalau beli lima terus rm2 je!


Tak berjaya nak diet, stress haha

Sampai hospital semula 10.30pagi. P setel kerja di office, p ward dan bunga2 kerja semua.

Last2 rasa macam tak ambil am off pun! nasib2 kerja banyak tak setel, ni lah jadi :c

Sampai rumah dekat jam 1pm dah pun. Terus mandi haha gila lah best sebab last mandi pun 7malam semalam (busuks pun ni, tahu jangan cakap ok haha)

Lepas mandi teringat masa beli kuih tadi. Pagi tadi rasa macam murah bila beli lima. Haha rasa tertipu?Ada jugak tapi itulah teknik berniaga kan? Hehe nasib2 ko kuih..

Lepas ni nak kemas rumah. Buat medical report. Iron baju bertimbun 3 bakul tu.Kemas meja study dan masak dinner.

Most important: Get ready mentally & physically for next call ESOK!! sob sob :c

Saturday, November 2

Shaklee November 2013 Special Promotion: VIVIX (Buy 6 FREE 1)

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

* Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Klik di sini untuk 4 mekanisma utama vivix


SIAPA PERLUKAN ViViX?

Buat sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi,bagi kesihatan yang optimum!

- sebagai anti oksidant
- kesihatan sendi dan otot
- menyokong kesihatan kardiovaskular (jantung)

Hadiahkan Vivix Shaklee kepada yang tersayang : suami, isteri (kecuali yang mengandung), ibu, ayah, mentua, malah diri sendiri!

Owh, terutama siapa yang rasa nak cantik dan sihat macam artis kita Ayu Raudhah tu c:

Testimoni pengguna vivix setelah operation sakit tulang belakang disebabkan oleh sliped disk


Testimoni pengguna vivix yang menghidap kanser dan sakit gout: klik di sini

Dapatkan vivix Shaklee hari dengan harga yang pasti berbaloi!

Malah, hanya dengan belian 2 unit Vivix, anda layak mendapat KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA!

PERHATIAN : Vivix tidak disarankan kepada ibu mengandung.


Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)

♥ SMS/call/whatsapp/: 010- 2325408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: https://www.facebook.com/najmi.anuar.1
♥ Pengedar shaklee anda di Penang dan seluruh Malaysia: COD di kawasan Jawi dan SPS (SPU/SPT/ Penang Island mengikut kawasan)