Google+ Followers

Followers

Friday, May 10

ESP Shaklee yang MeLeTOp dan sentiasa HOT!! jom tengok resepi ESP c:

Waah..Tak lama lagi nak masuk ramadhan lagi. Alhamdulillah, semoga kita semua dpat sekali lagi bersama2 memeriahkan ramadhan nanti, Insya Allah.

Cakap tentang ramadhan, ESP kembali HOT!! Malah sebenarnya ESP ni pon memang da tip top especially untuk breasfeeding mother. Yelah, amek ESP sebagai milk booster, tapi BONUS dapat tambah kecantikan kulit.

Eh jagan terkejut ye ESP pon boleh bagi slim badan jugak. Dengan kandungan protein Non GMO nya yang tinggi, perut kita akan berasa kenyang lebih lama. Malah masalah gastrik juga dapat dielakkan!! Hebat!! c:


JOM KITA TENGOK RESEPI2 ESP..Nyum2 lazat... c:

Resepi yang paling saya suka mestilah: ESP + Air suam (paling cepat dan SIHAT c: )

Ok ini pula lain2 resepi yang semestinya sangat lazat..cuma saya je yang malas dan tak sempat nak buat hehe

- ESP + Fresh Milk
- ESP + Fresh Milk + kurma (kurma direndam dan potong/ blend)
- ESP + Ribena
- ESP + Nesvita 3 in 1
- ESP + Susu Anmum
- ESP + campuran buah-
- ESP + Horlicks
- ESP + sirap bandung
- ESP + coklat koko + oat
- ESP + fresh milk + 1 sudu madu + 1 sudu oat
- ESP + Milo/coklat/ + susu HL
- ESP + kurma + oat + susu tepung + madu + air
- ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk (buat milk booster juga ni)
- ESP + kurma + nestum + mealshake + susu tepung
- ESP + kurma + badam + avocado (sedap minum sejukk)
- ESP + Nestle Bliss (minum sejuk2)

Ini pula Resepi Aiskrim ESP + Meal Shakes.

Saya dapatkannya daripada kak nadia..Haha nyum2 memang2 sangat2 lazat..Sedap berkrim..Tq K nadia!!!Abang long hazim suka betul!!

Bahan nya:

- 1 Biji Putih Telur
- 4 sudu gula perang (gula putih pon boleh hehe)
- setitis esen vanila
- 1 sudu besar ovelette
- 1 tin susu cair
- 1 1/2 sudu ESP dan 1 1/2 sudu Meal Shake

Cara- caranya:

1. Mix kan guna mixer putih telur dan gula sehingga kembang

2. Masukkan ovelette 1 sudu dan mix lg hingga sebati

3. Masukkan pula esen vanila dan ulang proses di atas

4. Kemudian, Masukkan susu cair dan mix sampai kembang

5. Akhir sekali, taburkan ESP and meal shake -->dan kacau hingga sebati

** Boleh ubah suai ikut cita rasa, nak blend biskut oreo ke badam ke pon boleh. Tak pon tambahkan chocolate chip untuk lbh sedap...

6. Masukkan dlm freezer dlm sekitar 8 jam then siap!!


Selamat Mencuba!!

Oh ya, kalau ada antara kalian yang ada lagi resepi esp shaklee yang lazat2, hrp2 dapatlah kita kongsi sama2 ye c:


Hubungi saya untuk maklumat lanjut:

Your Shaklee Independent Distributor; Najmi Anuar (ID 854348)
♥ SMS/call/whatsapp : 019- 6695408
♥ Email: mommyqalesya@gmail.com
♥ Facebook: intananuar0285@yahoo.com





No comments: