Google+ Followers

Followers

Thursday, November 7

Kuih satu rm0.40, beli lima cuma RM2.00 je! murah??

Semalam oncall. Last hantar patient ke Penang GH 6 pagi, selesai semua dalam pukul 9pg.

Haha yeayy!! walaupun dah ter 'over time', tapi sebab dah setel boleh lah p makan pagi.

Kami berhenti kejap di Gelugor. Makan roti canai. Ok lah sebab melayu yang buat. Asyik makan mamak je kan sebelum ni.

Tapi roti kosong 3 roti telur bawang 1: harga nya lebih murah daripada air kami semua.

Teringat kalau zaman belajar dulu, memang makan je pun beli..Minum tapau air sendiri lah hehe

Lepas makan, tapau nasi lemak (nampak macam sedap, sebab ada pelannggan yang makan sana sampai 2 bungkus terus hehe) dengan kuih 2ketul.

Harga? Haha saya ambil 2, sorang kawan tu ambil 5. Sebab beli satu kuih 40sen, tapi kalau beli lima terus rm2 je!


Tak berjaya nak diet, stress haha

Sampai hospital semula 10.30pagi. P setel kerja di office, p ward dan bunga2 kerja semua.

Last2 rasa macam tak ambil am off pun! nasib2 kerja banyak tak setel, ni lah jadi :c

Sampai rumah dekat jam 1pm dah pun. Terus mandi haha gila lah best sebab last mandi pun 7malam semalam (busuks pun ni, tahu jangan cakap ok haha)

Lepas mandi teringat masa beli kuih tadi. Pagi tadi rasa macam murah bila beli lima. Haha rasa tertipu?Ada jugak tapi itulah teknik berniaga kan? Hehe nasib2 ko kuih..

Lepas ni nak kemas rumah. Buat medical report. Iron baju bertimbun 3 bakul tu.Kemas meja study dan masak dinner.

Most important: Get ready mentally & physically for next call ESOK!! sob sob :c

1 comment:

Aisha Fauzi said...

Salam. Saya siggah sini :)
Btw nak mintak tolong klik link di bawah ni dan press button LIKE :)

https://www.facebook.com/aishah.fafa/posts/550188008409273

Terima kasih sudi tolong ^o^