Google+ Followers

Followers

Monday, March 10

Hands on experience: Puding Karamel Pelangi + Congo Bar + Pavlova @ Fatihah Cake House c:

9 Mac 2014

What a tiring but most enjoyable day!!

Jam 7.30 pagi kami bergerak dari Ipoh ke Jawi,Penang. Destinasi pertama ke rumah SN Zu, menghantar ESP Shaklee bersama Shaker.

Orang tengah berpantang lah katakan, dapat juga tengok be'be' @ baby (Qalesya sebut be'be hehe).

Sambil2 berbisnes.

Alhamdulillah bertambah seorang lagi pengguna konsistent shaklee yang menjadi member. Yelah banyak extra benefit tu c:

Lepas minum2 pagi, kami ke rumah Cassia di Batu Kawan.Happy nye tengok anak2 berlari2.

Rumah kosong lagi.kami bawa bantal dan benda2 basic je.Saje lepak2 ambil angin sambil tengok gunung hehe

Hampir jam 2 baru bertolak semula ke Ipoh.Hehe lambat untuk kelas baking dengan
Fatihah Cake House ni.

Hampir sejam kot saya lewat.saya jugalah orang last siapkan gula hangus.

Dan lepas tu Alhamdulillah semua as follow hihi


Atas gula hangus tu, kami letak adunan puding diikuti bancuhan kek 3warna.

Ha jelesss tak, cantik kan? Haha excited dapat main dengan warna, erm ja


Siap masak selepas diterbalikkan hehe tengok..bulatan yang tak center tadi tu boleh abaikan je.

Sebab ia tak menjejaskan layer kek pun hihi yang penting lepas potong 'tanteeek'


Congo bar yang siap di masak. Inilah cikgu @ tokey Fatihah Cake House hehe nyum2 sedap.


Ini first time kot saya makan congo bar.terus balajar buat lagi.

Sebelum ni selalu tengok je, angan2 je nak buat tapi tak pernah try.

Erm makan kacang manis tempek tak? Congo bar ni lembut tp crunchy.Lemak ada manis sikit.No 1 hehe

div<>

Ops sempat posing tu. Hehe orang tak pernah ikut kelas bakar membakar ni..ini lah jadinye hehe


Closed up kek puding karamel pelangi lepas siap bakar ( sebelum terbalikkan) bersama pavlova yang siap dihias

Pavlova ni resepi nya mmg tak jauh beza dengan resepi pavlova saya dulu.

Cuma jeng2 rasanya lebih masyuk! Macam ala2 cair di lidah gitu..Fuyyoo hebat kan

Tapi ingat tak kisah pavlova ke 2 saya yang jadi macam lempeng tu? No 3 menjadi pula hehe

Haa itulah pentingnya join kelas2 macam ni.tanya je apa2 soklan pun boleh.ada cikgu nak menjawab. Tak perlu buat experimen kat rumah dah ( ",)

bergambar dengan 9 peserta lain

Ok2. Nak siap publish post ini je sebenarnya. Terhenti kejap sebab masuk2 kerja je dah melompat ada budak kena fit.

Ok..to be continue in hands on with Fatihah cake house no 2 c:

* tq banyak2 daddy tolong tengokkan anak2 ber2 yang boleh tahan notti tu semalam haha


Aksi2 sukan hazim haziq dan qalesya semasa di batu kawan

Saaaayang anak2 mama!!! C:

No comments: