Google+ Followers

Followers

Monday, March 31

Yes, I am Fat..But Not yet Miss Fatty (",)

Jam 4.20pm di MCH (klinik Ibu Anak) sambil2 menyiapkan report mortality baby:

Kak ida: Hello doc, doc bleh balik awal 4.30 hari ni.

Doc: Eh, bukan pagi tadi sy oncall bayo utang ke? Mana ada hour?

Kak Ida: Ada..bos suruh balik. KAlau tak balik awal esok 1hb BURN!!

Haha yeayy!! Adik di taska nanti pukul 6 ambil la hehe

Balik awal dapat juga bersenam. Huhu sesuatu yang semua perempuan ( hampir semua kot lelaki pun ada hehe) benci bila berat badan naik!!


Pic end of 2010.Masa ni posting Orthopedic HO di Sg Buluh, dengan tunang @ en hubby masa Surgical Night.

Berat masa ni 52kg je hehe (masa grad 2009 saya underweight BMI 18 haha)

Erm memang berat badan bertuah masa ni sebab saya dan suami dapat 3 hadiah cabutan, 1 no tu kami beri kat kawan wani & hisyam sebagai hadiah kahwin mereka c:


Ini pula..tadaaa!! Nampak tak kegemukan yang nyata tuttt? AP Diameter badan bertambah tu..sob sobs

Huhu ini pic masa ambil APC di Dewan Sri Pinang 26 feb lepas..

Tak best sebab saya makin berisi tapi sangat Best sebab dapat jumpa rakan2 kerja hospital Sg Bakap!Love u guys!! c:

Erk berat saya 64kg ok sekarang ni.BMI 24= dah overweight for Asian Women :c

Sebenarnya berat sy maintain lepas beranak adik Qalesya August 2012 dulu.

Yup, memang lah maintain 64 kg konon tapi total weight gain sebelum pregnant tu 10kg!

In summary:

1. Masa student di UM: 48-49kg
2. Masa Houseman di Sg Buloh: 51-52kg
3. Selepas deliver 1st baby: 54kg
4. Selepas deliver 2nd baby: 64kg untill now :c


Haaaa sedih2..Bak kata orang berat mata memandang Berat lagi bahu memikul kekekek

Ok. Target baru tahun ni..pssssst ( " ,)
* yelah, daddy pun main badminton 2x seminggu, mama pun mesti lah exercise kan hehe

Orait. Peluh dah kering. Nak mandi, solat dan ambil adik qalesya di taska.

Erm..excited juga sebab hari ni closing shaklee untuk ESP Buy 6 FREE 1. Tengah fikir2 nak bagi exclusive gift kat downline c:


Ops..sempat lagi cuci mata dengan my Lovely Flower from Penang: Adenium obesum @ kemboja cina

Ok adik..mama datang ni..c:






No comments: