Google+ Followers

Followers

Thursday, December 12

Makan2 @ SBK Wisma Corner Taiping

Jawi - Taiping tak jauh pun, dalam 40 minit macam tu. Kali ini, saya dan suami ke SBK Wisma Corner sekali lagi, cuma bezanya adik Qalesya tinggal di kampung haha

Menu: hari tu kami makan ikan bakar, erm kenyang sangat jadi kali ni kami order butterprawn (tertewas homemade butterprawn aku) + sotong bersama tomyam pula


semalam pokok hijau tu dah digantikan dengan pokok lampu malam2, lagi cantik c:

Masalah parking? Memang no hal lah sebabtempat parking sini macam mini padang! Hehe banyak sangat tempat parking nye.

Environment pun memang nampak fresh and happening, ramai orang malam2 pun. Best!


Nasi putih bersama tomyam sotong.Giler pedas.Kesian en hubby, dah la memang 'suka pedas' orangnya.

Saya pula memang bukan stail makan kuah hehe tapi makan juga sikit ( ",)hehe sebab saya memang favrot makan pedas2 ni


Butterprawn. Ini rambu ramba dia memang crispy, tak manis. Tapi balance lah sebab sos udang goreng dia agak sweet sket.

Berbanding dengan butterprawn bangsar (gerai cina kat tengah medan tu hehe), dia punya rambu- rambanya memang terus siap manis+ masin sume seimbang.

Oklah.dua2 tempat sedap c;Giler udang! Giler ButterPrawn! c;


Sotong Goreng Tepung. Menu ni lambat sampai.

Tertinggal ke apa ntah, nampak ada sekian atas meja counter tapi waiter dia tak hantar pun ke meja.

lepas tanya baru waiter ambilkan.Tapi bagus la sebab polite dan minta maaf hehe

Erm cuma nya sotong ni agak kureng sket. Sebab tepung dia sedikit liat dan kureng garam.Kene cecah sos baru ok

haha lepas ni buat sotong goreng tepung sendiri la ye daddy macam hari tu hehe

Bad view: masakan dia lambat sampai,apa yang saya nampak tukang masak cuma seorang je yang handle butterprawn dan sotong ni.

Tapi kalau korang order sekali ikan/bakar2 punya ok lah sebab dia ada tukang masak lain untuk bakar2 dan western.

Apapun, worth to try! Kena bersabar lapar sikit kalau nak datang sini ok c:

p/s: saya kompom mai sini lagi sebab dah jatuh hati kat butterprawn dia hihi tak yah masak sendiri dah he












No comments: