Google+ Followers

Followers

Sunday, July 28

Konvensyen Usahawan Muslim & Blog Contest

Rasulullah SAW telah menegaskan bahawa kedudukan perniagaan adalah merupakan suatu kedudukan yang tinggi di sisi Allah SWT sebagaimana sabdanya yang bermaksud:

"Sembilan persepuluh sumber rezeki (boleh diperolehi) melalui perniagaan"(Hadis Riwayat Tirmizi).

Jadi, sesiapa yang menjalankan urusan perniagaan sama ada kecil atau besar tetapi masih di dalam lingkungan perniagaan, mempunyai kedudukan dan darjat yang tinggi di sisi Allah SWT.

Rasulullah SAW juga telah bersabda maksudnya:

"Peniaga-peniaga yang jujur dan amanah (akan ditempatkan) beserta dengan para nabi, siddiqin dan para syuhada"(Hadis Riwayat Tirmizi).

Pertama sekali, Tq buat violet sofia sebab introduce saya untuk program Konvensyen Usahawan Muslim ini. Memang teringin nak pergi, harap2 bulan september nanti roster kerja mengizinkan, Amin c:

Harap2 pembaca blog saya yang berminat pun boleh join konvensyen ini ramai- ramai.

Semoga kita dapat melahirkan lebih banyak ahli perniagaan muslim masa akan datang, Insya Allah c:


Dewan Muktamar, yang beralamat di :

Jalan Perdana, 50480 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur ‎

Penceramah2 adalah seperti yang dinyatakan di atas. Semua orang2 hebat yang sanggup berkongsi ilmu pengetahuan dan pengalaman dengan orang2 baru macam saya ni c:


*****

Haa kat sini juga ada contest untuk penulis- penulis blog di Malaysia. Jom join, disamping menyebarkan promo konvensyen ini boleh buat duit raya juga kan c:

Blog Contest #KUM2013

Berpeluang memenangi wang tunai berjumlah RM1250, dengan hanya menulis sebuah post di blog masing2 mengenai website / majlis “Konvesyen Usahawan Muslim 2013″ ini .

Tarikh Pertandingan : 8 Julai 2013 – 18 Ogos 2013

Hadiah Pertandingan

Tempat Pertama : 1 X Wang Tunai RM500 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Tempat Kedua : 1 X Wang Tunai RM300 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Tempat Ketiga : 1 X Wang Tunai RM200 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim
Hadiah Saguhati : 5 X Wang Tunai RM50 + 1 Tiket Percuma Konvensyen Usahawan Muslim

Apakah Yang Perlu Anda Lakukan Untuk Menyertai Pertandingan Ini?

1. Tulis 1 entry/post berkaitan “Konvensyen Usahawan Muslim” atau apa-apa post berkaitan dengan topik perniagaan di blog anda

2. Pastikan di dalam post tersebut, anda meletakkan link ke website ini : www.KonvesyenUsahawanMuslim.com

3. Submit URL blogpost anda itu menggunakan borang di sediakan penganjur: klik di sini

Mana tahu, ada rezeki boleh lah join konvensyen usahawan muslim ni dengan en hubby...Jimat 1 tiket free plus dapat duit raya lagi c:


No comments: