Google+ Followers

Followers

Friday, July 19

stressful life!!

Ai ai..agak tenat hari ni..pagi keje petang terpaksa pm off.

Ya allah moga2 kau jadikan dugaan kepada ku siang tadi sebagai penebus kesalahan ku dan permulaan perjalanan hidup ya lebih baik..amin c:

Ok. Ape korang buat kalau tengah stres? Nak menjerit ke macam kat tv tu..? Atau makan banyak..? Tak pun buat tak tau je??

Ok.ini hasil lepas tension siang tadi. Tayang2 kat adik selayang tu biar die jeless lebih haha


orait. Budak kecik ni plak chef baby rasa resepi..bulan pose katakan hehehe mentang2 gigi dah banyak ye qalesya ( " ,)


Sebenarnya ada lagi separuh bancuhan tak bakar lagi.

pas berhenti kul 5.30 td, terus malas pula nak habiskan.hehe sambung esok siang ler jawabnye.. c:

**
Biskut cornflakes ni memang rupa tak menarik sangat.tapi ntah lah memang resepi mak dari kecik ni.

Ni biskut paling awal buat and paling awal habis.kadang2 belum sempat raya lagi hehe favrot family c:

Biasanya saya pun tukang bancuh biskut je, 2 orang adik laki tu yang jd tukang bakar. Masuk 2 tahun dah ni buat sesorg haha


Resepi dia senang sangat:

- 2 cwn planta pukul dengan 2 cwn gula
- lepas kembang, letak 3 bj telur (satu per satu)
- masukan esen vanila sket
- letak tepung (4 cwn gandum+ 2 cwn jagung )
- masukkan cornflakes yg dihancurkan
- terap suka hati dan bakar 150degree ntuk 10-15 min

**
Bancuhan memang lembek sket, so kene diamkan sekejap.

tapi kalau kurang penyabar orang nya (macam saya la hehe) tambah je 2-3sudu tepung gandum..setel cpt bleh terap ( ",)


2 comments:

Sam Banjamin said...

dalam stress2 tu... jadi jugak buat cookies..

yup.. biskut cornflakes, mcm mana rupe pun.. ttp menjadi pujaan hati...

drNajmi anuar said...

hah betui tuu haha c:sape tak suka biskot ni rugi woo hehe