Google+ Followers

Followers

Friday, September 27

Pertolongan Segera! Help me plezzz!! :c

Ni pokok bunga no 2 nak jaga sendiri..Pokok bunga jari lipan sebelum ni pun abah yang tolong tanam dari tg malim. Import dari Perakl ke Penang tu hehe

Pokok ni pulak namanya pokok bunga ubi. Erm penat jugak google2 tapi tak jumpe pulak nama komersial dia huhu

Apapun sebelum ni, dah beberapa kali juga pokok ni bertapak dalam kereta SN Jam.

Kali ni baru yang betul2 jadi ambil. Yelah, sampai 3hari berturut2 saya call SN Jam ingatkan bawa p hospital: dengan perassan tak malunya sebab excited nak jaga pokok sendiri ( ",)

Kondisi asal pokok bunga ni.siap dapat pasu berat lagi jangan jelesss haha

Masa bawa keluar dari ward, semua orang pakat pandang2 hihi buah tangan tak ternilai ni. TQ Kak Jam!!mmMuahh! c:

Oh ya, SN Siti Noor pun ada juga kan pokok ni..Kaler pink/purple. Nanti nak bagi anak dia kat saya juga kan hehe

Oh berbalik pada pokok yang ni..Tengok..

Alamak! Apa dah jadi ni?


Pokok kesayangan dah berubah wajah

Huh baru 36jam kat tangan!Macam ni tak sempat la nak tengok bunganya bertanduk..huh

Memang tak tahu nak buat apa!tak cukup magnesium kot pokok ni??Sedih..Nak cari baja lah..tak tahu jenis apa juga!

Arghh adakah aku ini bertangan panas? Hoho suatu cabaran!

Siapa2 boleh bagi cadangan nak rhesus pokok ni? Plezzzz :c

3 comments:

seri.selaseh said...

daun tu cam kena penyakit je. Tanah nmpk dah cantik.

drNajmi anuar said...

Tu la..I am totally have no idea at all..sedey..nak letak baja ke? Ke ada ubat eh?sebab daun kuning tu hubby dah buang kot pagi tadi, petang ni daun lain pula y menguning..hurm..

drNajmi anuar said...

Tu la..I am totally have no idea at all..sedey..nak letak baja ke? Ke ada ubat eh?sebab daun kuning tu hubby dah buang kot pagi tadi, petang ni daun lain pula y menguning..hurm..