Google+ Followers

Followers

Saturday, September 7

Isteri sibuk bekerja, suami jadi surirumah?

Semalam pasif yang amat membahagiakan. Sebab tak kena active! haha

Tapi hari ni rupanya lebih bertuah berbanding semalam. Pukul 10am dah ada patient nak t/o ke seberang.

Huhu round ward ada 2 patient tak sempat nak habiskan, jadi pass over kat 1st call hehe diorang tu pun chronic but stabil pt je pun c;

On the way balik ke hosp (masih dalam ambulance) ade pulak makcik ni call. Aish kawan aku nih jonah tul, bleh sume ambulance keluar, pulak tu ade 1 lagi urgent case juga t/o. Berlari2 la balik ambulance ktorang nak bawak t/o pt tu plak huhu

Keluar lah lagi. Balik semula hospital pukul 7mlm. Turun depan A/E ada lagi patient intubated! :c huhu murah rezeki hendaknya aku ni..

Erm tak apalah, yang penting patient2 semua selamat, amin c:


skipped lunch, so dinner ni pekena lamb chop dulu hee

Ni baru free. Jumpa kak Aida sat pass Tripple Gems Shaklee, haha baru bertenaga pas kerja shift malam nanti (" ,)

Dan masa ini jugalah baru dapat jejak duduk atas tilam oncall. Lepak2 sambil dengar lagu yang ntah mana terdelete dalam hard disk pusaka tu.

Ok selamat on call buat partner 1st call ku, buat cik MO passive call tu Insya Allah kitorang tak activate kamu dah! Cukuplah siang tadi kamu dah mai sini he c:

Untuk encik daddy, tq buat sekian kalinya tolong jaga baby2 kat rumah. Jangan nakal ok anak2. Esok pagi mama balik! c:




2 comments:

nanieybarnieylurviey said...

Biasa la ble kne oncall terpaksa tgl ank2 n suami kt rmh.. :) tp ok la dpt suami yg memahami :)

Naniey snggh sni. Maaf lmbt skit.. :) eh akak senior kite. (um, lain fac la) heee..

drNajmi anuar said...

haha hai buddy naniey!!

erm tulah..seb baik kawen ngan super hero daddy!!hehe