Google+ Followers

Followers

Saturday, February 15

Pulut inti sambal kelapa & Pekasam Goreng Bawang


Makan pagi.kebetulan semalam ada baki kelapa muda masa buat pau tu c:

* erk resepi pau kelapa in progres nak publish haha



Bahan2 untuk telur dan ikan pekasam goreng:

2bj telur
2bawang besar
5 cili api
1 cili besar
Secubit garam
Ikan pekasam- dibersihkan
Daun pisang


1. Pukul telur bersama bawang besar dan cili besar

2. Goreng dlm kuali panas dengan sedikit minyak

3. Goreng ikan pekasam dan asingkan

4. Tumiskan pula bawang besar dan cili kecil dalam minyak ikan pekasam tadi hingga layu

5. Bersihkan daun pisang, letakkan pulut siap dimasak

6. Letak kelapa muda manis di atas pulut

7. Pandai2 la bungkus macam ala2 nasi lemak tu ye hehe


Siap makan pagi hari ni.Semua gara2 nampak suami berselera makan kat kedai mamak hari tu.

Hehe rupa2 nya dia lebih minat pulut sambal bilis! Haha next time buat yang ini pula c;

* lepas ni kene keluar ke pejabat pos tesco pula nak pos esp powder kat member.

Excited sangat nak guna esp powder tu monday ni katanya.yelah, sebab esp powder tu kan mmg power! c:


No comments: