Google+ Followers

Followers

Friday, January 3

KPJ Ipoh yang sengal..Siapa kata Hospital gomen je teruk???

KPJ Ipoh yang lembab.tak tahu kenapa ramai yang ke sini.ya mungkin clinic pakar lebih mudah dan mesra alam kot.

Tapi kecemasan dia sengal giler.6.30pm sampai dekat sejam baru buat x-ray. Siap film tunggu sampai jam 8malam pun blom panggil masuk consultation room semula.

*owh, cik juru xray yang bekerja 7mlm tu harap belajar jangan sombong ye, we pay enough for your good and fast service!!

Lepas x ray abang, 3x saya ke kaunter.mula2 tanya bila nak panggil semula.2nd time tanya power plug dan lepas tu charge hp kat kaunter dia je.3rd time tanya lagi mana surau sebab magrib dah nak habis!

*SN dan orang kaunter dia sangat ok, tapi masih tak mampu menghalang aku dari sound korang depan2 ya, t.kasih atas kesabaran anda haha


abang ajim manja lebih, buat kami risau jee

Lepas sembahyang, kami tunggu lagi.nasib baik abang dah kurang menangis dah.8.30pm saya tanya lagi ke kaunter bila nak jumpa.sakit hati kot.

8.50pm baru siap semua itupun lepas keluar konsultation room terus bagitau kaunter nak bayar sebab adik qalesya tunggu di taska.

Ubat pun saya tak ambil, sebab giler lembab tahap gaban. Terpaksa sound sambil tersenyum manis, harap diorang boleh improve la.

Hello cik, saya ke sini sebab nak cepat dan mudah.kalau servis macam ni district hospital pun lagi baik!!

Kalau hospital kerajaan atau klinik kesihatan diorang boleh komplen macam2- waiting time lama la, tengok patient cepat komplen, tengok lambat pun komplen.

sini waiting time hapanye kat private? Nak jatuh tergolek mandi darah bagai baru diorang nak cepat??lagipun sini audit dan kpi dia lain kottt ntah..huh

Even parking site patient tak ada, dan jumpa young junior doctor pun korang bising kat gomen? Ishh.. (muka je tu, cuba tanya sket umur dia berapa haha)

Tapi private boleh bersabar pula ye korang (ada yang lagi lama dari kitorg pun ada).

maybe environment la bessst sangat tu berbanding gomen site.hosp kecik dan lama tak ada air cond ok!! Kerusi pun biasa2 sangat!! Haha panasss hari ni, ini ceriteranya ( " ,)

hari ni 1st day abang hazim dan adik qalesya di taska ipoh.memang abang happy sangat masa kami ambil petang tadi, sampai dia sendiri beritahu nak ke sekolah lagi.

Sampai di rumah, sambil melayan anak2 ,abang hazim asyik melompat2 atas kerusi. Haha ntah kenapa tergeliat agaknya tangannya.

Menangis kuat tak beri kami pegang tangan kirinya.beri syrup pcm adik qalesya pula yang ambil tak bagi kat abang..huhu

Sepanjang perjalanan abang menangis atas daddy.on e way, kami terpaksa hantar adik semula ke taska sebab dia asyik nak p seat driver je :c kesian adik

Cadang nye nak ke ae ipoh GH, tapi sebab saya ni hebat masuk parking (blom kira sesat tak tahu jalan tu hehe) kami ke kpj ipoh je.lebih dekat dengan rumah.

Apapun, Alhamdulillah x ray tak ada apa2.cuma sepanjang malam asyik merengek je setiap jam haha haru jadinya.nasib baik esok jumaat memang cuti nak kemas rumah (",) boleh tidur sat hehe

Apapun semoga abang hazim cepat sembuh ya..Saaaaayang Abang Ajim c:


No comments: